Ντεμπούτο στα ομαδικά σχολικά

Με τη συμμετοχή 97 σχολικών ομάδων (73 από Δημοτικά και 24 από Γυμνάσια), και μέσα στο καθιερωμένο πια στις σχολικές εκδηλώσεις χάος, έγινε στον Κορυδαλλό (1ο Λύκειο) το 7ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής. Πάντως, τα περισσότερα παιδιά φαίνεται ότι το φχαριστήθηκαν (οι γονείς τους κάπως λιγότερο) – κι αυτό είναι που έχει, τελικά, σημασία.
Υπήρξαν πολλά σχολεία της Καλλιθέας που είχαν ενδιαφερθεί να πάρουν μέρος στο Ομαδικό. Η φιλοδοξία τους ναυάγησε, στις περισσότερες περιπτώσεις, πάνω στο πρόβλημα «υποχρεωτικό κορίτσι» – σε συνδυασμό με την ποινή του 0,5 βαθμού για την κενή σκακιέρα (που, κατά τη γνώμη μας, δεν έχει κανένα νόημα σε τέτοιους αγώνες). Μόνο το 2ο Δημοτικό Σχολείο (χάρι και στη συμπαράσταση του Διευθυντή κ. Γ. Αντωνιάδη) κατόρθωσε να κατεβάσει ομάδα (Κούρκουλος, Τσατσούλης, Περακάκης, Θεοδοσοπούλου), που κατατάχτηκε 40η, με 7 βαθμούς και 12 πόντους, σημειώνοντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία, και 3 ήττες.

Αναλυτικά αποτελέσματα 2ου Καλλιθέας
με Λεόντειο (Β) 1-3
με 11ο Ηλιούπολης (Α) 0-4
με 13ο Αθηνών 3-1
με Αγ. Παύλο Αθηνών (Α) 1-3
με 123ο Αγ. Αρτεμίου 2,5-1,5
με Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου (Β) 2-2
με 40ο Αθηνών 2,5-1,5

Ατομικές επιδόσεις
Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης 6/7
Περικλής Τσατσούλης 3,5/7
Κώστας Περακάκης 2/7
Ζαφειρία Θεοδοσοπούλου 0,5/7

Δυο ακόμα σκακιστές του συλλόγου μας, οι αδελφοί Κετσέα, συμμετείχαν με το 1ο Δημ Σχ. Αλίμου, το οποίο, μετά από λαμπρή εμφάνιση, πήρε την 9η θέση (πρώτοι επιλαχόντες για την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ομαδικό) με 10 βαθμούς και 19,5 πόντους. (–ραφ–)

Αναρτήθηκε στις 2008, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ντεμπούτο στα ομαδικά σχολικά
Αρέσει σε %d bloggers: