7-1 την ΑΕΚ για το Κύπελλο «Ν. Στρόφαλη»

Την Κυριακή 23 Μαρτίου έγινε ο πρώτος αγώνας στη σκακιστική ιστορία ομάδας του ΣΟΚ εναντίον ομάδας της ΑΕΚ. Στην αίθουσά μας, για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας «σε μνήμη Ν. Στρόφαλη» μεταξύ αναπληρωματικών ομάδων, η ομάδα μας σημείωσε νίκη με το ευρύ σκορ 7-1.

Αναλυτικά, η Μαριάννα Στεφανίδη νίκησε το Σαγκριώτη (1925), ο Στέργιος Παππάς τον Χαραμή (1655), η Μαντώ Τσούμπα τον Τερζόπουλο (1335) –η Μαντώ κέρδισε υλικό και ξεπέρασε τις τακτικές περιπλοκές που δοκίμασε ο πολύ πιο έμπειρος αντίπαλός της!, ο Ιάσονας Μύαρης έχασε από τον εκ των στυλοβατών της ομάδας της ΑΕΚ Φώτη Αρμπή (1255), ο Κων. Φλωράκης νίκησε τον Μπατή και, στις «παιδικές» σκακιέρες, η Ελένη Παρασκευοπούλου και οι αδελφοί Δημήτρης και Σταύρος Κετσέας κέρδισαν τους λιγότερο έμπειρους αντιπάλους τους.

manto-jpeg.jpg

Η Μαντώ Τσούμπα.

 Δείτε εδώ και το αντίστοιχο ρεπορτάζ από την πλευρά των αντιπάλων μας, στο σκακιστικό ιστολόγιο ΑΕΚ Chess Club.

Την ίδια ώρα, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Β’ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής, διεξαγόταν στην αίθουσά μας και ο αγώνας του ΑΜΣ «Νικηφόρος» Καλλιθέας εναντίον του ΑΟ Αετός, που έληξε με νίκη του Νικηφόρου με 4,5-3. Τους βαθμούς του Νικηφόρου σημείωσαν οι Πάολο Κοντσέτι, Πέτρος Αγιοργίτης, Νίκος Κορκολιάκος, καθώς και οι Διονύσης Γαλάνης και Δημ. Μπασούκος (στο ντεμπούτο τους –πάντα νίκες!). Έχασαν ο μικρός Νίκο Κατσιαβριάς, ο Σπ. Κωνσταντάς (ο τρίτος που έκανε ντεμπούτο), και ο Περ. Δεμερούτης (χωρίς αγώνα, που κόστισε και την απώλεια του μισού βαθμού από το 5-3 επί της σκακιέρας).

Με τη νίκη του ο Νικηφόρος ανέβηκε σημαντικά στη βαθμολογία και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική την Ένωση Αρμενίων Αθλητών.

Αναρτήθηκε στις 2008, ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΚΥΠΕΛΛΟ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 7-1 την ΑΕΚ για το Κύπελλο «Ν. Στρόφαλη»
Αρέσει σε %d bloggers: