Πανελλήνια Σχολικά 2008

Τα φετινά Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα (19-21 Απριλίου) συγκέντρωσαν συνολικά (Ομαδικό και Ατομικό Πρωτάθλημα, συν το παράλληλο Ανοιχτό Τουρνουά) τον εντυπωσιακό αριθμό των 773 συμμετοχών. Οι αγώνες, που έγιναν φέτος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς (Σιθωνία Χαλκιδικής), ήταν η κορύφωση της διαδικασίας των τοπικών σχολικών πρωταθλημάτων – που υπολογίζεται ότι κινητοποίησαν περισσότερους από 8.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα.

Η Καλλιθέα έστειλε τελικά μόνο τρεις εκπροσώπους -καθώς οι αδελφές Τσούμπα, παρότι είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος. Οι αναλυτικές επιδόσεις των αθλητών μας:

  • ο Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης, στη Δ΄ Δημοτικού, παίζοντας δημιουργικά αλλά και κάπως επιπόλαια τις παρτίδες του, έμοιαζε να έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση …μισό λεπτό πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, σ’ ένα εύκολα κερδισμένο φινάλε, επέτρεψε στον αντίπαλό του ένα μάλλον προφανή αμυντικό συνδυασμό κι υποχρεώθηκε να περιοριστεί στην ισοπαλία. Η απώλεια αυτού του μισού βαθμού τον έστειλε τελικά στην 4η θέση, σε 75 συμμετοχές, με 7/9 (αν ισοβαθμούσε με τους τρεις πρώτους στους 7,5 β., θα έπαιρνε την πρώτη θέση καθώς υπερτερούσε σαφώς στα κριτήρια).
  • στο ντεμπούτο του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο Περικλής Τσατσούλης (Β΄ Δημοτικού) ξεκίνησε μ’ ένα εντυπωσιακό 4/5 κι έδειχνε να διεκδικεί τη διάκριση. Σημειωτέον ότι κέρδισε τον Ν. Νταλίπη, που ήταν ο τελικός νικητής της κατηγορίας με 8/9 (δηλ. χωρίς άλλη βαθμολογική απώλεια). Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να πάρει άλλο βαθμό, χάνοντας μάλιστα κάποιες κερδισμένες θέσεις με μεγάλη υπεροχή υλικού. Η έλλειψη πείρας, και από ένα σημείο και μετά η απογοήτευση, πρέπει να έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Περικλής τερμάτισε τελικά στην 35η θέση με 4/9 (σε 61 συμμετοχές).
  • η Ελένη Παρασκευοπούλου (Ε΄ Δημοτικού), επίσης στην πρώτη συμμετοχή της σε πανελλήνια, πάλεψε φιλότιμα αλλά δεν κατόρθωσε να κερδίσει περισσότερους από 3 β. (69η θέση σε 82 συμμετοχές).
  • Τεχνικές λεπτομέρειες κλπ. υλικό θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο.

(–ραφ–)

Αναρτήθηκε στις 2008, ΑΤΟΜΙΚΑ, ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλήνια Σχολικά 2008
Αρέσει σε %d bloggers: