Ο Κεσόγλου νικητής στο Κάππα-33

Με νικητή τον Κώστα Κεσόγλου (στη φωτογραφία επάνω) ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 26 Μαΐου οι αγώνες για του τουρνουά Κάππα-33. Κάππα ονομάζονται τα τουρνουά που διοργανώνονται στην Καλλιθέα από το 2004 (αποτελέσματα όλων των τουρνουά Κάππα θα βρείτε στις σχετικές καρτέλες του ειδικού ιστότοπου, εδώ). Ο αναλυτικός πίνακας βαθμολογίας έχει ήδη δημοσιευτεί εδώ.

Το Κάππα-33 ήταν πολύ σημαντικό στη σειρά των τουρνουά, αφού υλοποίησε με επιτυχία το στόχο να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην προηγούμενη και στη νέα διοικητική περίοδο του συλλόγου, να δροσίσει κάπως την ξηρασία της φετινής αγωνιστικής χρονιάς και να προετοιμάσει την επόμενη σειρά τους, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει «πρόσω ολοταχώς» από το Σεπτέμβρη. Ο αριθμός των 16 συμμετοχών δεν ήταν μεγάλος, ήταν όμως κοντά στα επίπεδα των παλαιότερων τουρνουά Κάππα.

Η πιο σημαντική διαφορά όμως δεν φαίνεται στα στεγνά αγωνιστικά και στατιστικά στοιχεία. Ήταν στο πολύ καλό και φιλικό κλίμα ανάμεσα στους αγωνιζόμενους, το βελτιωμένο περιβάλλον της αίθουσας των αγώνων, και τη διεκδίκηση των θέσεων της πρώτης τριάδας από 4-5 ισοδύναμους σκακιστές. Φάνηκε και από μικρολεπτομέρειες όπως ο καφές και τα κεράσματα που ήταν στη διάθεση των παικτών, το μικρό «στέκι» που λειτουργούσε στο πεζοδρόμιο, τα αναμνηστικά διπλώματα που πήραν όχι μόνο οι νικητές αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες, η γρήγορη ενημέρωση στο Διαδίκτυο με αποτελέσματα και ζευγαρώματα.

Από τα αριστερά, ο Βασίλης Λούπος (2ος) –υπό τα βλέμματα του Νίκου Κουκίδη, η Μαριάννα Στεφανίδη (3η) και ο Αλέξης Κωστούρος (ο πολυνίκης των τουρνουά Κάππα, περιορίστηκε αυτή τη φορά στην 4η θέση).


Ο Κώστας Κεσόγλου κέρδισε δίκαια την πρωτιά. Τα αποτελέσματα στις επόμενες τρεις θέσεις κρίθηκαν ίσως (και) από αστάθμητους παράγοντες. Η ήττα του Αλέξη Κωστούρου από τον Σταμάτη Κούρκουλο-Αρδίτη (που όμως έχασε στη συνέχεια, σε καλή θέση, από τον Κεσόγλου), η ήττα άνευ αγώνος της Μαριάννας Στεφανίδη από τον Βασίλη Λούπο (αναπάντεχο κώλυμα) και η νίκη της επί του Λούπου στην …επανάληψη του αγώνα, που αναπόφευκτα «βγήκε» από το σύστημα μετά από δύο γύρους, έπαιξαν σίγουρα ρόλο στην τελική βαθμολογία. Στον έβδομο γύρο, όλο το σασπένς ήταν στη συνάντηση Λούπος-Νταϊφάς. Η παρτίδα αυτή, με αβέβαιη έκβαση, που έληξε πολύ μετά τις υπόλοιπες, θα έκρινε την κατάταξη από τη 2η έως την 6η θέση. Τελικά, επιβραβεύτηκαν τα ρίσκα που πήρε ο Βασίλης –χάρη και στις λανθασμένες αντιδράσεις του Γιάννη βέβαια. Αξίζει πάντως ένα μπράβο και στους δύο, για το πάθος και το πείσμα τους –τη στιγμή μάλιστα που οι υπόλοιποι παίκτες είχαν αρχίσει να δοκιμάζουν τις μπύρες που πρόσφεραν οι διοργανωτές.

Νικητής στη βαθμολογία εφήβων (φωτογραφία πάνω) αναδείχθηκε ο Στ. Κούρκουλος-Αρδίτης, αυτό όμως δεν αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για τις δυνατότητές του, αφού ο Στράτος Τσακαλίδης, ο Αστέρης Παπαδόπουλος και ο Περικλής Τσατσούλης αγωνίστηκαν για πρώτη φορά, με στόχο τη συλλογή εμπειριών. Αντίθετα, ο Σταμάτης μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από το να είναι απλώς ο διαμορφωτής της κορυφής, αρκεί να αποβάλλει τα ελαττώματά του.

Ένα καλό τουρνουά χρειάζεται και τους πιστούς του στυλοβάτες —και εδώ χρειάζεται η «εύφημη μνεία» και το «ευχαριστώ» στους τακτικούς θαμώνες (Νίκος Κορκολιάκος, Ηλίας Διατσίντος, Μιχάλης Θρασυβουλίδης) και στους νέους φίλους (Διονύσης Γαλάνης, Δημήτρης Μπασούκος, Γιώργος Ευθυμίου, Γιάννης Καπετανίδης).

Φυσικά, ένα τουρνουά με τη συμμετοχή πιτσιρικάδων έχει και τους αφανείς του ήρωες —τους συνοδούς, μαμάδες και μπαμπάδες, προς τιμή των οποίων η παραπάνω φωτογραφία.

Ο Νίκος Κούρκουλος και ο Νίκος Κουκίδης δεν αντιμετώπισαν ουσιαστικά οργανωτικά και διαιτητικά προβλήματα, αντίστοιχα. Επιπλέον, ο Νίκος Κουκίδης υλοποίησε με επιτυχία το κομμάτι της γρήγορης ενημέρωσης από το Διαδίκτυο ενώ ο Νίκος Κούρκουλος (και) τον τομέα του φωτορεπορτάζ.

–ραφ–

Αναρτήθηκε στις 2008, ΑΤΟΜΙΚΑ, ΚΑΠΠΑ, ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Ετικέτες: . Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Κεσόγλου νικητής στο Κάππα-33
Αρέσει σε %d bloggers: