Φιλική συνάντηση ΣΟΚ-Νέοι Βουλγαρίας 0,5-3,5

sokbulg75Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 1975 έγινε στην αίθουσα του ΣΟ Καλλιθέας, στο ημιυπόγειο της Δημοσθένους 151, μια φιλική συνάντηση όπου μια ομάδα του συλλόγου μας αντιμετώπισε την εφηβική ομάδα της Εθνικής Βουλγαρίας, που βρισκόταν στην Αθήνα για τη Σκακιστική Βαλκανιάδα. Είναι άγνωστο τι ακριβώς περίμεναν να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της βουλγαρικής ομάδας, καθώς οι εφηβικές σκακιέρες της Καλλιθέας δεν μπορούσαν ούτε γι’ αστείο να αντιπαραταχθούν στους αντιπάλους τους (μελλοντικούς γκρανμέτρ και διεθνείς μετρ) και διαλύθηκαν από το άνοιγμα. Μόνο οι δύο υποψήφιοι μετρ της Καλλιθέας, στην 1η και στην 4η σκακιέρα μπόρεσαν κάπως να το παλέψουν.

Έτσι, ισοπαλία σημείωσε στην πρώτη σκακιέρα (με τα λευκά) ο Λευτέρης Φλάσκος με τον Βεντζισλάβ Ινκιόβ (τον μελλοντικό γκρανμέτρ), ενώ έχασαν στις επόμενες σκακιέρες ο Χρυσανθόπουλος από τον Κρουμ Γκεοργκίεβ, ο Δρεπανιώτης από τον Λούκοβ (αργότερα διεθνή μετρ) και ο Σαμψών Κατσίπης από την Μπορίσοβα , τη γυναικεία σκακιέρα της Εθνικής Βουλγαρίας και μελλοντική  WGM.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που σώζονται ακομη σε ένα ξεχασμένο κάδρο στα γραφεία του συλλόγου, διακρίνονται: στην πρώτη φωτογραφία σε πρώτο  πλάνο ο Χρυσανθόπουλος (αριστερά) και ο Κρουμ Γκεοργκίεβ, στη δεύτερη ο Λούκοβ (πρώτο πλάνο αριστερά) και ο Κατσίπης (ο γενειοφόρος πίσω από το κεφάλι του), η Μπορίσοβα, ο Δρεπανιώτης, και λίγο από την …πλάτη του Ινκιόβ. Στην τρίτη φωτογραφία, από το τελετουργικό μέρος, ο τεχνικός σύμβουλος τότε της ΕΣΟ διεθνής μετρ Τρ. Σιαπέρας και ο ομόλογός του της βουλγαρικής ομοσπονδίας Ζίβκο Καϊκαμτζόζοβ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: