Μέσα στους στόχους μετά την 3η αγωνιστική

Μέσα στον πρωτεύοντα στόχο (την παραμονή στην Α’ Εθνική) διατηρείται η ομάδα μας μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με το νέο σύστημα (που δοκιμάζεται για πρώτη φορά) από τις 31 ομάδες που συμμετέχουν (σε ελβετικό σύστημα 9 αγωνιστικών) οι πρώτες 20 διατηρούν το δικαίωμα να ξεκινήσουν στην Α’ Εθνική της επόμενης περιόδου (ενώ οι υπόλοιπες έχουν τη δυνατότητα να δικδικήσουν αυτή τη συμμετοχή μέσα από προκριματικούς αγώνες κατά περιφέρειες).

Ρεαλιστικά η ομάδα μας δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον αμέσως επόμενο στόχο, την ένταξη στην πρώτη δεκάδα (οι δέκα πρώτες ομάδες έχουν αναδρομική κάλυψη ενός μέρους των δαπανών τους από τη Σκακιστική Ομοσπονδία) και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί προς το παρόν να διεκδικήσει τη διάκριση.

Στα πρώτα τρία παιχνίδια η ομάδα αγωνίστηκε κατά σειρά εναντίον του Φυσιολάτρη Νίκαιας (με μειονέκτημα δυναμικότητας στις 9 από τις δώδεκα σκακιέρες) και επομένως η ήττα με 8-4 ήταν μια συγκομιδή πέρα από τα προγραμματισμένα (αναλυτικά εδώ, ματς 1.6).

Χτες ακολούθησε η πρώτη διπλή αγωνιστική (με δέκα ώρες σκάκι). Η ομάδα αξιοποίησε και τους αναπληρωματικούς της για να κερδίσει το πρωί για τη 2η αγωνιστική την ομολογουμένως ασθενέστερη ομάδα των Γιαννιτσών με 10,5-1,5 (αναλυτικά εδώ, ματς 2.14)  και να παλέψει γερά εναντίον της επίσης ισχυρότερης ομάδας του Κορωπίου το απόγευμα. Η τελική ήττα από το Κορωπί με 7-5 (αναλυτικά εδώ, ματς 3.7) ήταν μια επανάληψη της ήττας από το Φυσιολάτρη, αφού οι αντίπαλοι υπερείχαν σε 10 από τις δώδεκα σκακιέρες).

Έτσι, μετά την 3η αγωνιστική βρισκόμαστε στη 17η θέση και θα αντιμετωπίσουμε σήμερα στις 4.30 μμ την ομάδα του ΟΣ Καλαμάτας (αναλυτικά εδώ, ματς 4.14, αποτελέσματα από τις 6μμ περίπου και μετά).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: