Κ44, τέταρτος και πέμπτος γύρος (και έκτος…)

Στον τέταρτο γύρο, ο Zbigniew έφερε ισοπαλία με το Σταμάτη αλλά διατήρησε το προβάδισμα καθώς ισοπαλία έκανε και ο Σπύρος με τον Κεσόγλου. Στη δεύτερη θέση (3 βαθμοί), πλάι στο Σπύρο και το Σταμάτη πέρασε κι ο Δουδωνής (που κέρδισε τον Αργύρη Φάκκα). Ακολουθούν στους 2,5 οι Κεσόγλου, Κωστούρος, Βαζελάκης, Σιγούρος. Η παρτίδα Ανθόπουλου-Χρυσανθόπουλου ήταν ίσως η πιο θεαματική αυτού του γύρου – και έληξε με ισοπαλία.

Στον πέμπτο γύρο, αρκετές ισοπαλίες στα πρώτα τραπέζια (Zbigniew-Σπύρος, Κεσόγλου-Κωστούρος, Χρυσανθόπουλος-Φάκκας), με αποτέλεσμα να επωφεληθούν ο Χρήστος Δουδωνής (κέρδισε το Σταμάτη και έπιασε στην πρώτη θέση τον Zbigniew, στους 4 β.) και ο Γιάννης Σιγούρος (κέρδισε τον Βαζελάκη και έφτασε τον Σπύρο στους 3,5). Τους τέσσερις πρωτοπόρους ακολουθούν, με 3 β. και βάσιμες ελπίδες για πλασάρισμα στην τριάδα, οι Κεσόγλου, Κωστούρος, Σταμάτης, Κωσταγιόλας και Ανθόπουλος.

Σήμερα Παρασκευή παίζεται ο 6ος γύρος και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Ενημέρωση 7/5 (έκτος γύρος): Δουδωνής και Κοφίδης οι μεγάλοι κερδισμένοι του γύρου – και του τουρνουά. Ο Χρήστος κέρδισε τον Zbigniew (τέταρτη συνεχόμενη νίκη) και είναι μόνος πρώτος με 5 βαθμούς. Μόνος δεύτερος, με 4,5, ο Σπύρος που κέρδισε το Σιγούρο. Οι δυο τους θα παίξουν μεταξύ τους την πρωτιά, αλλά ό,τι κι αν συμβεί έχουν εξασφαλίσει θέση στην τριάδα. Την οποία τριάδα θα συμπληρώσει ένας από τους Zbigniew και Κωστούρο – αφού, από τους τριάρηδες, μόνο ο Αλέξης κέρδισε (τον Λεωνίδα Κωσταγιόλα) για να φτάσει τον Πολωνό. Κεσόγλου και Σταμάτης αλληλοεξουδετερώθηκαν με ισοπαλία σε 75 κινήσεις, ενώ ισοπαλία έφερε κι ο Ανθόπουλος με το Βαζελάκη. Στις παραπίσω σκακιέρες, ο Ζαχαρίας, σε κερδισμένη θέση, έπαιξε κατά λάθος τριπλή επανάληψη – ενώ ο Φλωράκης έκανε ισοπαλία με το Σύφαντο.

Στον καθιερωμένο post mortem χαβαλέ συμμετέχει τελευταία (με αξιόλογες επιδόσεις) και ο Χάρης Καρανίκας.

Αναρτήθηκε στις ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΟ. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: