Δεύτερη θέση στο Μικτό Νεανικό

Τρεις αγώνες στο σύλλογο την τελευταία Κυριακή των Νεανικών

Στο Μικτό Νεανικό, ο ΣΟ Καλλιθέας, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο με 4-2 εξασφάλισε τη γλυκόπικρη δεύτερη θέση – που δίνει πάντως την πρόκριση για την αντίστοιχη πανελλήνια διοργάνωση (τη μοναδική, θυμίζουμε, νεανική διασυλλογική διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο).

Στα Κύπελλα Παίδων και Παμπαίδων, καλό φινάλε είχαν οι 14άρηδες, με την Α΄ ομάδα να κερδίζει με 3,5-0,5 τη Β΄ του Πανιώνιου και τη Β΄ ομάδα να κερδίζει με 2,5-1 τον Δία Πετρούπολης Γ΄, ενώ οι μικροί έφεραν ισοπαλία 2-2 με τον ΣΟ Αιγάλεω Β΄. Ιδιαίτερη ευχαρίστηση μας προκάλεσαν οι νίκες των παιδιών που βρίσκονται στα πρώτα τους σκακιστικά βήματα: μπράβο λοιπόν στο Γρηγόρη, το Νίκο και το Μανώλη!

Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

ΣΟ Καλλιθέας – Πανελλήνιος ΓΣ – 4-2

Υπήρξαν μερικές «αγωνίες» πριν από αυτό τον θεωρητικά εύκολο αλλά τελευταίο κι επομένως κρίσιμο αγώνα. Πέρα από την απουσία των δύο Κωνσταντίνων, η Μαρία έδινε εξετάσεις το απόγευμα ενώ ο Σταμάτης αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας. Η τελική σύνθεση αποφασίστηκε το προηγούμενο βράδυ (παρά την αντίθετη «υπόδειξη ιατρού») και κρατώντας ένα κρυφό αναπληρωματικό (Μακρίνα, ευχαριστούμε) για την περίπτωση που θα χρειαζόταν να καλυφθεί κενή σκακιέρα.

Στην πράξη και ως προς το αποτέλεσμα, τα πράγματα κύλησαν ομαλά και μάλλον γρήγορα. Ο Περικλής κέρδισε σύντομα, Δημήτρης και Κωνσταντίνος σημείωσαν πειστικές νίκες ενώ τον αποφασιστικό τέταρτο πόντο έγραψε η Μαντώ. Προηγουμένως είχε χάσει η Μαρία (που δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί) και λίγο αργότερα ο Σταμάτης (που έστησε στο δίωρο).

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι η Μαρία κι ο Σταμάτης περίσσευαν, αφού αυτοί οι δύο (όχι τυχαία, ίσως) έχασαν τελικά. Εκ των υστέρων, βλέπουμε ότι θα κερδίζαμε το παιγνίδι όποιος κι αν έπαιζε στη θέση τους ή ακόμα κι αν έμεναν κενές οι δύο σκακιέρες – ενώ, εκ των υστέρων πάλι, διαπιστώνουμε ότι θα βγαίναμε δεύτεροι ακόμα και με ισοπαλία (στην ενδεχόμενη ισοβαθμία με το Φυσιολάτρη, θα είχαμε το πλεονέκτημα της νίκης στον μεταξύ μας αγώνα). Όμως, στο ομαδικό σκάκι δεν ισχύουν πάντα τα απλά μαθηματικά, κι έχει σημασία, για το πώς θα παίξουν όλοι, το ποιοι θα κάτσουν στις καρέκλες.

Δημήτρης Α. και Κωνσταντίνος στις "μεγάλες" σκακιέρες

Αδελφές Δούνη vs αδελφές Τσούμπα

Και ο άρχοντας του αγώνα

Στους υπόλοιπους αγώνες της κορυφής, είχαμε:

ΠΣ Περιστερίου – ΓΣ Ασπρόπυργου – 3,5-2,5
Φυσιολάτρης Νίκαιας – ΣΟ Ν.Φιλαδέλφειας – 4-2

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η πρώτη τριάδα στην τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

1. ΠΣ Περιστερίου 12 β.
2. ΣΟ Καλλιθέας 10 β.
3. Φυσιολάτρης Ν. 9 β.

Ακολουθούν, με 8 β., Ασπρόπυργος και ΣΟ Αιγάλεω.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι δύο πρώτες ομάδες της Αττικής, Περιστέρι και Καλλιθέα, εξασφαλίζουν κατευθείαν πρόκριση για το 3ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2010, που θα γίνει το φθινόπωρο.

Το φύλλο του αγώνα:
Δημήτρης Αλεξίου (1115) – Π. Μουσενικας – 1-0
Κωνσταντίνος Φλωράκης (1285) – Α.-Γρ. Κούρος – 1-0
Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης (1660) – Ν. Γεωργιάδης (1160) – 0-1
Περικλής Τσατσούλης – Στ. Μουσενικα – 1-0
Μαρία Τσούμπα (1255) – Ασπ. Δούνη – 0-1

Μαντώ Τσούμπα (1045) – Μ. Δούνη – 1-0

Κύπελλο Παίδων (-14)

ΣΟ Καλλιθέας Α΄ – Πανιώνιος ΓΣ Β΄ – 3,5-0,5

Όλα πήγαν καλά, αυτή τη φορά, για την Α΄ ομάδα των δεκατεσσάρηδων. Ο Ιάσονας σημείωσε γρήγορα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ενώ πόντους έδωσαν κι οι αδελφοί Κετσέα, ο Σταύρος με ωραίο ματ κι ο Δημήτρης με αντεπίθεση από χειρότερη θέση. Ισοπαλία παραχώρησε τελικά η Ελένη Παρασκευοπούλου (που προσφέρθηκε να βοηθήσει την ομάδα παρά το βαρύ της πρόγραμμα).

Καλλιθέα vs Πανιώνιος Β΄στο Κύπελλο Παίδων

Δημήτρης Κ. και Ελένη...

...Ιάσονας και Σταύρος

Δίας Πετρούπολης Γ΄ – ΣΟ Καλλιθέας Β΄ – 1-2,5

Στην Πετρούπολη στείλαμε λειψή ομάδα με μόνο τρεις παίχτες (λόγω εκδρομικών, εξεταστικών, θεατρικών και άλλων υποχρεώσεων δεν υπήρχε τέταρτος διαθέσιμος), όμως και οι τρεις αποδείχτηκαν υπέροχοι! Πρώτη νίκη για το Γρηγόρη Καλύβα, διπλασίασε τις ατομικές του επιτυχίες ο Νίκος Παππάς, κέρδισε και ο, «παλιός» πια, Άρης Βασιλειάδης.

Ας σημειώσουμε, για όποιον δεν του έχει τύχει, ότι χρειάζεται αρκετό σθένος για να πας να παίξεις με αξιώσεις, σε αγώνες τετραμελών ομάδων, με κενή σκακιέρα. Δηλ. έχοντας ήδη χαμένο το 25% του ματς και με εξασφαλισμένη τη σφαλιάρα της αφαίρεσης του μισού πόντου (τι παραλογισμός!).

Ο Νίκος, ο Άρης κι ο Γρηγόρης στην Πετρούπολη

Στην τελική βαθμολογία, την πρώτη θέση κατάχτησε η Α΄ ομάδα του Πανιώνιου (12 β.), με δεύτερο το ΣΟ Αιγάλεω Α΄ και τρίτη τη Σκακιστική Επικοινωνία (Β΄!). Την εξάδα συμπληρώνουν Παράδεισος, Λαύριο και Φυσιολάτρης Α΄. Η Α΄ομάδα του ΣΟ Καλλιθέας (7 β., 12 π.) ισοβάθμησε στις θέσεις 14-23 και, με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας, κατατάχτηκε στην 22η θέση. Η Β΄ομάδα μας (6 β., 9,5 π.) ισοβάθμησε στις θέσεις 24-34 και κατατάχτηκε 33η. Συμμετείχαν συνολικά 57 ομάδες.

Κύπελλο Παμπαίδων (-10)

ΣΟ Καλλιθέας – ΣΟ Αιγάλεω Β΄ – 2-2

Πρώτη επίσημη εμφάνιση στις σκακιέρες για το Μανώλη Φωτόπουλο, που έγραψε ταυτόχρονα και τον πρώτο του πόντο, ενώ νίκησε και ο Κωστής Περακάκης. Δεν τα κατάφεραν ο Κώστας Μπακάλης και η Βασιλεία Αρσένη.

Την πρώτη θέση κέρδισε η Αίγλη Παπάγου Α΄ (11 β.) και την τριάδα συμπληρώνουν, με 10 β., Πανιώνιος και Σκακ. Επικοινωνία Α΄ (ο Πανιώνιος κατατάσσεται δεύτερος χάρι στο κριτήριο Μπούχολτς). Ακολουθούν ΣΟ Αιγάλεω Α΄ και Ζήνωνας Γλυφάδας (9 β.). Ο ΣΟ Καλλιθέας (6 β., 11 π.) θα ισοβαθμούσε κανονικά στις θέσεις 14-23 – όμως υπάρχει αφαίρεση 1 β. λόγω της ήττας άνευ αγώνος και καταλήγει στις θέσεις 23-27, με τελική κατάταξη την 25η θέση (σε 39 συμμετοχές).

Καλλιθέα vs Αιγάλεω στο Κύπελλο Παμπαίδων

Στην πρώτη σκακιέρα ο Κωστής

Κώστας και Βασιλεία στις μεσαίες

Και στην τέταρτη ο Μανώλης...

...πολύ αποφασισμένος

Μια αίθουσα γεμάτη παιδιά

Και το πεζοδρόμιο γεμάτο γονείς

Να κι άλλοι

2 Σχόλια to “Δεύτερη θέση στο Μικτό Νεανικό”

  1. ΜΠΟΥΖΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Says:

    Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά σας για την επιτυχία τους στο Μικτό-Νεανικό.
    Και σε ανώτερα.

  2. lailoken18 Says:

    Σωτήρη ευχαριστούμε, συγχαρητήρια και στα δικά σας παιδιά για τη διπλή επιτυχία στα Κύπελλα!
    Σε έψαχναν μερικοί σήμερα το πρωί για να σε συγχαρούν για το μπλογκ σου, προτίμησες όμως να συνοδέψεις άλλη ομάδα!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: