Χριστούγεννα στα Πατήσια

 

Η ομάδα των "δωδεκάρηδων": μπροστά Περικλής και Αλέξανδρος, όρθιοι Γρηγόρης Π., Σπύρος και Γρηγόρης Κ.

…που, όπως και να το κάνεις, είναι μια αλλαγή από τα μόνιμα, για 4 χρόνια, «Χριστούγεννα στη Νίκαια». Το αν η αλλαγή ήταν καλόδεχτη είναι συζητήσιμο. Παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα, ακούστηκαν πολλά παράπονα και η επιλογή της ΕΣΣΝΑ δεν φαίνεται να δικαιώνεται. Τέλος πάντων, τα Νεανικά Ατομικά Πρωταθλήματα Αττικής 2011 ξεκίνησαν χτες (23/12) και θα ολοκληρωθούν στις 26-30/12 στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μηλιαράκη (δείτε τη σχετική ιστοσελίδα ). Συμμετέχουν 402 παιδιά (306 αγόρια και 96 κορίτσια), υπάρχει δηλ. μια μείωση, γύρω στο 17%, σε σχέση με τα περσινά νούμερα (476 = 365 + 111). Η Καλλιθέα, απεναντίας, αύξησε τις συμμετοχές της, 20 φέτος (15 αγόρια και 5 κορίτσια) απέναντι σε 15 πέρσι και 17 πρόπερσι. Την πρώτη τους επαφή με το αγωνιστικό σκάκι κάνουν ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης, ο Αλέξανδρος Λυπ, η Κατερίνα Ετζέογλου και βέβαια ο μικρός της παρέας Ιορδάνης (Ντάνι) Ετζέογλου (γεννήθηκε το 2004), ενώ συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους τουρνουά οι Σπύρος Ρίζος και Γρηγόρης Καλύβας.

Θα ενημερώνουμε το σημείωμα αυτό, ανά γύρο, σε σχέση με τα αποτελέσματα των δικών μας παιδιών.  Στο μεταξύ, δείτε τα ρεπορτάζ από την περσινή (εδώ κι εδώ) και την προπέρσινη (εδώ) διοργάνωση.

Άρης, Δημήτρης Κ. και Σταύρος

Για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάθε παιδιού, πατήστε στο επώνυμό του στον επόμενο κατάλογο (η σειρά είναι με την αρχική τους κατάταξη):

Α8: Νικ. Βώσσος, Ιορδ. (Ντάνι) Ετζέογλου

Α12: Περ. Τσατσούλης, Γρ. Καλύβας, Αλέξ. Λυπ, Γρ. Παναγιωτίδης, Σπ. Ρίζος

Α14: Σταμ. Κούρκουλος-Αρδίτης, Δ. Αλεξίου, Δ. Κετσέας, Αρ. Βασιλειάδης, Σταύ. Κετσέας

Α16: Κ. Αναγνωστόπουλος, Κ. Φλωράκης

Α20: Σάβ. Χριστίδης

Κ10: Κατ. Ετζέογλου

Κ12: Βασιλεία Αρσένη, Βασιλική Σιάφου

Κ14: Μαντώ Τσούμπα

Κ16: Μαρία Τσούμπα

Για να δείτε πλήρη αποτελέσματα και κληρώσεις πατάτε εδώ, επιλέγετε GRE, και μετά διαλέγετε το πρωτάθλημα που θέλετε.

Ντάνι ο τρομερός!

1ος γύρος (23/12): Η σοδειά ήταν 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες (συν 2 εξαιρέσεις). Η Μαρία, όπως και πέρσι στο ξεκίνημα, έπαιξε τη μεγαλύτερη παρτίδα του γύρου (περίπου 5 ώρες) κι έκλεισε το μαγαζί – αλλά με ευτυχέστερη έκβαση τούτη τη φορά. Κυριότερα αποτελέσματα: Βοζίκης-Αναγνωστόπουλος – 0-1, Λιάργκοβας-Χριστίδης – 1-0, Μαρία Τσούμπα-Κοκόση – ½, Φλωράκης-Πουλίδης – 0-1, Στ. Κετσέας-Πανάγος– 0-1, Μ. Δούνη-Σιάφου – 1-0.

Η Κατερίνα, πάντα σοβαρή

2ος γύρος (26/12, πρωί): 8 νίκες, μόνο 1 ισοπαλία (Μαντώ) και 9 ήττες (συν ένα αα, ενώ οι Α20 -Σάββας- δεν παίζουν σήμερα). Καλό ξεκίνημα από τον Γρηγόρη Καλύβα με 1,5/2. Κυριότερα αποτελέσματα: Αναγνωστόπουλος – Γ. Καλογριδάκης – 1-0, Πανάγος – Δ. Κετσέας – 1-0, Χιονάς – Στ. Κετσέας – 1-0, Δ. Λουτραγώτης – Καλύβας – 0-1, Ελ. Φράγκου – Μ. Τσούμπα – 1-0, Αδ. Τσούμπα – Πουλοπούλου – 1/2.

Η Μαρία μπροστά στον Ινδικό

3ος γύρος (26/12, απόγευμα): Απόψε 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες (συν μια εξαίρεση, συν ο Σάββας που δεν είχε γύρο). Νίκες για τα παιδιά που διεκδικούν τη διάκριση, ενώ στους δυο επόμενους γύρους αναμένονται ντέρμπι: στους 3 β. ο Κώστας Αναγνώ. και ο Σταμάτης, στους 2,5 ο Δημήτρης Αλεξίου, ο Περικλής, ο Νικόλας και η Μαντώ. Πρώτη νίκη για τη Βασιλεία, το Σπύρο Ρίζο και τον Αλέξανδρο Λυπ. Κυριότερα αποτελέσματα: Γκίκας-Αναγνωστόπουλος – 0-1, Παπασημακόπουλος-Φλωράκης – 1-0, Αλεξίου-Ν.Γεωργιάδης – 1-0, Χιονάς-Βασιλειάδης – 1-0, Κουτσίδης-Τσατσούλης – 0-1, Καλύβας-Μπούζας – 0-1, Τσιβγούλη – Αδ.Τσούμπα – 0-1, Μ.Τσούμπα-Τσουκαράκη – 1-0.

Νικόλα, ξύπνα!

4ος γύρος (27/12): 7 νίκες (συν 1 αα), 1 ισοπαλία, 11 ήττες … και άρχισαν τα δράματα στις σκακιέρες. Μετά από μια περίπλοκη παρτίδα ο Κων/νος Αναγνωστόπουλος βρέθηκε σε σχεδόν χαμένη θέση, όμως ο Παναγιώτης Κουτουκίδης έστησε τη ντάμα στην κίνηση. Έτσι ο Αναγνώ κρατάει το 100% με 4 β., όπως κι ο Σταμάτης, που αντιμετωπίζει αύριο το Γιώργο Παπαδόπουλο στο κλασικό ντέρμπι της κατηγορίας. Μόνη της στην κορυφή η Μαντώ, με 3,5, κερδίζοντας τη Μαρία Φράγκου. Οι υπόλοιποι έχασαν έδαφος. Ο Δημήτρης Αλεξίου έμεινε νωρίς με κομμάτι κάτω απέναντι στον Πουλόπουλο και πάλεψε μάταια στο φινάλε. Ήττες για τον Περικλή και το Νικόλα (από Δρακουλάκο και Π. Κατωπόδη αντίστοιχα). Πρώτη νίκη για τη Βασιλική, παραλίγο και για τον Γρηγόρη Παναγιωτίδη, που πούλησε μισό πόντο με πατ. Επίσης: Κουτσογιαννοπούλου-Χριστίδης – 0-1, Γ.Α. Ιωαννίδης -Άρης Βασιλειάδης – 0-1, Μαρία Τσούμπα – Αναστασοπούλου – 0-1.

Η Μαντώ το σκέφτεται

5ος γύρος (28/12): 8 νίκες (συν μία αα), 4 ισοπαλίες, 7 ήττες – όμως μόνο ένα από τα τρία ντέρμπι είχε θετικό αποτέλεσμα. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος κέρδισε και τον Λ. Τσιρώνη, κράτησε το 5/5 και είναι πια φαβορί για την πρωτιά. Απεναντίας, ο Σταμάτης έχασε από τον Γ. Παπαδόπουλο και, λογικά, πάει για τη δεύτερη θέση (4 β.). Η Μαντώ έχασε (από μάλλον κερδισμένη θέση) από τη Σαλαχίδη κι έμεινε στους 3,5 β. – παραμένει στη μάχη για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις. Στους 3,5 β. κι ο Δημήτρης Αλεξίου, που διεκδικεί ένα καλό πλασάρισμα. Περικλής και Νικόλας (και οι δύο με ισοπαλίες) στους 3 β., ενώ στους 2,5 β. είναι η Μαρία κι ο Δημήτρης Κετσέας, και στα 2/3 ο Σάββας. Από 2 β. έχουν Βασιλική και Βασιλεία, Κώστας Φλωράκης, Σταύρος και Άρης, και Γρηγόρης Καλύβας. Επιτέλους πρώτη νίκη για τον άλλο Γρηγόρη. Όμως, το μεγάλο νέο είναι η ισοπαλία του Ντάνι, που άντεξε να παίξει μια σχεδόν τρίωρη παρτίδα.

Δημήτρης Αλεξίου, με καλή παράδοση στα χριστουγεννιάτικα (τουρνουά, όχι γλυκά!)

6ος γύρος (29/12): 5 νίκες, 4 ισοπαλίες, 11 ήττες. Ο Αναγνώ έφερε ισοπαλία με το Στάμο, διατηρεί προβάδισμα μισού βαθμού (στους 5,5) και του αρκεί ισοπαλία για την πρωτιά. Ο Σταμάτης (5 β.) βρίσκεται μισό βαθμό πίσω από την κορυφή, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Δημήτρης Αλεξίου στους 4 (ισοπαλία με Ζούλη) διεκδικεί την πρόκριση – λίγο πιο πίσω ο Δημήτρης Κετσέας με 3,5. Τραγωδία για τη Μαντώ (δεύτερη ήττα, από Ειρ. Ζενεμπίση-Λιάπη), ωστόσο ελπίζει ακόμα στην τριάδα. Στους δωδεκάρηδες (όπου στην πρώτη θέση ισοβαθμούν εφτά!), ο Περικλής έφτασε στους 3,5 κι ο Γρηγόρης Καλύβας στους 3. Στους μικρούς, ο Νικόλας, με νίκη, πέρασε τώρα στην 6η θέση (4 β.). Ήττα της Μαρίας από την Ασβεστοπούλου και του Σάββα από τον Τσαλουμά, ισοπαλία του Άρη με τον Χ. Κουσκούτη. Σε εμφύλια σύγκρουση, η Βασιλεία κέρδισε τη Βασιλική. Παραλίγο να φτάσει στη νίκη κι η Κατερίνα.

Η Βασιλεία κολυμπάει καλά και στη σκακιέρα

7ος γύρος (30/12): 10 νίκες, 1 ισοπαλία, 8 ήττες (συν μία αα). Ο Κων/νος Αναγνωστόπουλος κέρδισε και τον Α. Παπασημακόπουλο και κατάχτησε δίκαια την πρώτη θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Αττικής στην κατηγορία Α16. Ο Σταμάτης σκόνταψε στον Πουλόπουλο και έμεινε 4ος, ενώ ο Αλεξίου, κερδίζοντας τον Γ. Κατωπόδη, έφτασε στη 10η θέση (στους επιλαχόντες για την πρόκριση). Τέταρτη κι η Μαντώ όπως κι η Μαρία (νίκησαν κι οι δύο), τρίτη θέση για το Σάββα στους Α20. Ο Νικόλας έχασε από τον Κ. Βλάχο και έμεινε 7ος. Ο Δημήτρης Κετσέας πάλεψε με τον Γ. Παπαδόπουλο (της Νίκαιας) αλλά έχασε μετά από τέσσερις ώρες. Στο νέο εμφύλιο, ο Αλέξανδρος Λυπ κέρδισε το Γρηγόρη Παναγιωτίδη. Στον τελευταίο γύρο έσπασε το ρόδι ο Ντάνι, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη. (…η συνέχεια σε επόμενο ποστ, με το νέο χρόνο. Καλή χρονιά!)

Και μια ακατάδεχτη ψυχή: Εριφύλη Σιάφου

Αναρτήθηκε στις 2010, ΑΤΟΜΙΚΑ. 4 Σχόλια »

4 Σχόλια to “Χριστούγεννα στα Πατήσια”

 1. dokiskaki Says:

  Η καινοτομία με το αρχικό Ο για τα τουρνουά αγοριών μάλλον παραπέμπει στα διεθνή Open. Ωραία, αλλά γιατί να μη μείνει το Α που εκτός από Αγόρια σημαίνει και Ανοιχτό; :-)

 2. Δημήτρης Κεφάλας Says:

  Οι συμμετοχές εν τέλει είναι 290 αγόρια και 87 κορίτσια. Σύνολο 377. Συνεπώς μιλάμε για πάνω από 20% πτώση συμμετεχόντων σε σχέση με πέρυσι. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι στα λεγόμενα του αξιότιμου αρθρογράφου της Καλλιθέας: ήταν επιλογή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και όχι της ΕΣΣΝΑ γενικά όπως αναφέρετε παραπάνω. Η μειοψηφία προτίμησε την Νίκαια. Καλή συνέχεια και καλές Εορτές.

 3. lailoken18 Says:

  Ε, ναι, νόμιζα ότι εννοείται: «επιλογή της ΕΣΣΝΑ» σημαίνει απόφαση του ΔΣ, κατά πλειοψηφία. Ευχαριστώ όμως για τη διευκρίνιση ως προς την άποψη της μειοψηφίας.
  Ως προς τους αριθμούς, υπολόγισα με βάση τους δηλωμένους της πρώτης μέρας (το ίδιο για πέρσι και για φέτος – γιατί και πέρσι υπήρχαν πολλές αποχωρήσεις). Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει μεγάλη σημασία το ακριβές ποσοστό: όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει μια αξιοπρόσεχτη μείωση στις συμμετοχές.

 4. Δημήτρης Κεφάλας Says:

  4ο Τουρνουά Μπλιτζ ΖΠ 2011
  Κέντρου Νεότητας Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κ. Πατησίων

  Δελτίο Τύπου Διοργάνωσης

  Μεγάλη Επιτυχία είχε το 4ο κατά σειρά τουρνουά μπλιτζ που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων την Κυριακή 09/01/2011.
  Συμμετείχαν 39 παίκτες και παίκτριες από 11 σωματεία. Στο 1ο Τουρνουά το 2007 συμμετείχαν 12 σκακιστές από 5 σωματεία, στο 2ο Τουρνουά το οποίο διεξήχθη το 2008 συμμετείχαν 39 παίκτες από 18 σωματεία, στο 3ο Τουρνουά το 2009 συμμετείχαν 70 παίκτες από 24 σωματεία.
  Ο χώρος στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 61 πλήρως ανακαινισμένος και ικανός να εξυπηρετεί τουρνουά έως και 125 συμμετεχόντων, περιλαμβάνει από φέτος και την διπλανή αίθουσα. Εκτός των άλλων ανανεώθηκε και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός με σύγχρονους υπολογιστές, σύνδεση ιντερνέτ υψηλών ταχυτήτων, προτζέκτορα, ηχητικές εγκαταστάσεις, αλλά και νέες σκακιέρες, χρονόμετρα κλπ.
  Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πατέρα Γεώργιο Σχίζα, με επικεφαλής διαιτητή και Υπεύθυνη Κληρώσεων την Ευγενία Ζευγίτη και Διαιτητή τον Αλέξανδρο Κωστούρο ξεκίνησε για 7 γύρους η μάχη των παικτών στα λευκά και μαύρα τετράγωνα με χρόνο σκέψης τα 10 λεπτά ανά παίκτη για κάθε παρτίδα.
  Πρώτος αναδείχθηκε ο Κουτουρίνης Αποστόλης με 6/7 από το σωματείο ΄΄Τρεις Αστέρες Κ. Πατησίων΄΄, δεύτερος ο Γκούμας Γιάννης με 5.5/7 από το σωματείο ΄΄Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού΄΄ και τρίτος ο Νέμτσας Χριστόφορος με 5/7 από τον ΄΄Φυσιολάτρη΄΄ Νικαίας. Πρώτη γυναίκα η Κουσογιανοπουλου Θεοδώρα με 4.5/7 από τον ΄΄Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω΄΄, 1ος Αδιαβάθμητος ο Σκαγιάς Νίκος με 3/7, 1ος από το Κέντρο Νεότητας Ζ. Πηγής Κ. Πατησίων ο Ρουσάντου Γκλεμπ με 3/7 και 1ος από Δημοτικό Σχολείο ο Κορνιότης Φίλιππος με 4,5/7 από τον ΄΄Παράδεισο Αμαρουσίου΄΄, 2ος από Δημοτικό Σχολείο η Δούνη Μαρία με 4/7 από τον ΄΄Πανελλήνιο Γ.Σ.΄΄ και 3ος από Δημοτικό Σχολείο ο Κουτσίδης Αχιλλέας με 4/7 από τον ΄΄Α.Σ. Παπάγου΄΄.
  Με συγκίνηση οι υπεύθυνοι του Κέντρου, και ιδιαίτερα ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος ήταν και ο Διευθυντής Αγώνων του τουρνουά, σημείωσαν το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι νικητές προήλθαν από το σκακιστικό φυτώριο του Κέντρου Νεότητας Ζωοδόχου Πηγής πριν πολλά χρόνια και πέρα από τις δυσκολίες κατάφεραν να αναδειχθούν στα σκακιστικά δρώμενα της περιοχής. Μάλιστα ως απάντηση στους αποκλεισμούς και στη μειωμένη ανάπτυξη σκακιστικά των Πατησίων ανακοίνωσαν την άμεση συνεργασία με το σκακιστικό σωματείο Πήγασος Κυψέλης, παρουσία τού Προέδρου του κ. Λιανού, συνεργασία η οποία θα φέρει ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή και θα καλύψει ένα μεγάλο κενό, όπως σημείωσαν. Παρόντες στις απονομές ήταν από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής τα μέλη Ιωάννης Σπυρακόπουλος και Δημήτρης Κεφάλας ο οποίος ήταν και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της διοργάνωσης. Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Κώστα Γεωργίου και Παναγιώτη Γκότση και να σημειώσει ότι η Εκκλησία θα στηρίζει πάντα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Χορηγός Επικοινωνίας οι ιστοσελίδες http://www.kathxitiko.gr και http://www.sokoridallou.gr.
  Καλή Χρονιά.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: