08-01

Σχολικά πρωταθλήματα στην Καλλιθέα και την Αττική (μια ενημέρωση)

Το Σάββατο 16/2 θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής 2008. Τα σκακιστικά σχολικά πρωταθλήματα έχουν γιορταστικό χαραχτήρα και είναι διοργανώσεις ανοιχτές σε όλους τους μαθητές που αγαπούν το σκάκι. Δεν χρειάζεται να είναι γραμμένοι σε σύλλογο και να έχουν αθλητικό δελτίο, ενώ δεν τηρούνται οι τυπικές προδιαγραφές των επίσημων παρτίδων (καταγραφή κινήσεων, χρονόμετρα). Αποτελούν λοιπόν ιδανική λύση για όσους μαθητές ή μαθήτριες ξέρουν σκάκι και θέλουν να έχουν μια πρώτη συμμετοχή σε σκακιστικό τουρνουά.

 

Φέτος οι προκριματικοί αγώνες του Πρωταθλήματος Αττικής θα γίνουν σε πέντε περιφέρειες. Οι μαθητές των δήμων Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Αναβύσσου, Αργυρούπολης, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης, Ελληνικού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ν. Σμύρνης, Π. Φώκαιας, Π. Φαλήρου, Σαρωνίδας, Ταύρου και Υμηττού θα αγωνιστούν στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης (Κοραή 20, Ν. Σμύρνη). Ώρα έναρξης 10 π.μ., όμως οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν γίνει ως τις 9 π.μ.

 

Οι μαθητές χωρίζονται σε κατηγορίες, ανά τάξη (υπάρχει και κατηγορία νηπιαγωγείων!), και σε όσους ομίλους χρειαστεί, και παίζουν από 5 παρτίδες (5 γύροι). Η όλη διοργάνωση θα κρατήσει περίπου δυόμισι ή τρεις ώρες (από τη στιγμή της πραγματικής έναρξης).

 

Οι τρεις πρώτοι νικητές και τα τρία πρώτα κορίτσια κάθε ομίλου θα βραβευτούν με μετάλλιο. Το 10% από κάθε όμιλο προκρίνεται για την τελική φάση που θα γίνει την Κυριακή 2/3 στα Πατήσια (συγκρότημα Γκράβας).

Σημείωση για τους γονείς: Στα σχολικά πρωταθλήματα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, υπάρχει μερικές φορές καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων και η σχετική ταλαιπωρία. Φέτος, πάντως, οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα κάνουν το παν για να αρχίσουν οι αγώνες στην ώρα τους.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στην προκήρυξη των αγώνων:  

Υπάρχει και το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα, που θα γίνει το Σάββατο 15/3 στο 1ο Λύκειο Κορυδαλλού (Σολωμού 2-4).

Οι ομάδες είναι τετραμελείς (πρέπει, υποχρεωτικά, να υπάρχει ένα τουλάχιστον κορίτσι) και πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 10/3. Αν γίνονται σκακιστικά μαθήματα στο σχολείο σας, ζητήστε από τον δάσκαλό σας να οργανώσει την ομάδα σας. Αν όχι, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε τη συμμετοχή σας. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση και τουλάχιστον 4 παιδιά που να ενδιαφέρονται.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στην προκήρυξη των αγώνων

Θυμίζουμε τέλος το Τοπικό Σχολικό Πρωτάθλημα της Καλλιθέας, που θα γίνει τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου (λεπτομέρειες σε νεότερη ανακοίνωση).

  Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο τηλ. 210-9514312 (Ν. Κούρκουλος, πρωινές ώρες) και 6973809786 (Ν. Κουκίδης, 6-8 μ.μ.) ή στο email: rafaelino@freemail.gr.  

Για όσους έχουν μεγαλύτερη όρεξη για σκάκι: Ελάτε στο σύλλογό μας (Λυκούργου 50) όπου γίνονται μαθήματα το Σάββατο και την Κυριακή. Πληροφορίες για την εγγραφή, τη συνδρομή, τα τμήματα κλπ. στο τηλ. 210-9592163 (Σάββατο, 12.15 έως 6).

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 08-01
Αρέσει σε %d bloggers: