ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2016

του Πέτρου Αρμάου

Τα Πανελλήνια Σχολικά του 2016 (28ο Ατομικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και 14ο  Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα, καθώς και το παράλληλο 12ο  Ανοικτό Κύπελλο) έγιναν στη  Χαλκιδική το διάστημα 23-24-25 Απριλίου. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των διοργανωτών σημειώθηκε συμμετοχή 674 μαθητών και μαθητριών στα Ατομικά Πρωταθλήματα, 63 σχολείων στα Ομαδικά Πρωταθλήματα, 50 μαθητών και μαθητριών στα Ανοιχτά Πρωταθλήματα και 33 ενηλίκων στο Τουρνουά Γονέων Συνοδών. Η τοποθεσία ευνόησε κυρίως τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Η διοργάνωση παρουσίασε αρκετά προβλήματα (που ίσως μας οδηγήσει στην ίδρυση του συλλόγου ταλαίπωρων Γονέων…).

Με 4 παιδιά συμμετείχε ο Σκακιστικός Όμιλος Καλλιθέας τα οποία κατέβαλαν πολύ αξιόλογη προσπάθεια και στάθηκαν αξιοπρεπώς. Συγκεκριμένα:

Ο Μιχάλης έτοιμος για μάχη

2

 

Στην Α΄ Γυμνασίου, ο Παύλος Κούτης πήρε την 27η θέση (4,5 β. σε 47 συμμετοχές).

Στην Στ΄ Δημοτικού, ο Γιώργος  Συψής – Τσατσούλης με εξαιρετική εμφάνιση την πρώτη μέρα, στον 6ο γύρο βρισκόταν στην 8η θέση. Δυστυχώς μια ίωση τον ταλαιπώρησε το πρωί της επόμενης και έτσι έχασε την ευκαιρία να κερδίσει 2 παρτίδες από ισάξιους αντιπάλους και να διεκδικήσει μετάλλιο. Η απώλεια των 2 βαθμών τον έστειλε τελικά στην 22η θέση με 5,5 β. σε 92 συμμετοχές.

Στην Γ΄ Δημοτικού, ο Βασίλης Σαμαράς  με πολύ καλή εμφάνιση την πρώτη μέρα, στον 6ο γύρο βρισκόταν στην 11η θέση. Δυστυχώς δεν είχε ανάλογη συνέχεια την επόμενη αφού έχασε παρτίδα από ισάξιο αντίπαλο και την ευκαιρία να βρεθεί στην 1η δεκάδα, πήρε τελικά την 25η θέση με 5 β. σε 67 συμμετοχές.

Στα Νήπια ο Μιχάλης Αρμάος ξεκίνησε δυνατά με δύο νίκες και στον 4ο γύρο βρισκόταν στην 4η θέση κερδίζοντας δύο αντιπάλους που τελικά τερμάτισαν ψηλότερα. Δυστυχώς δεν είχε ανάλογη συνέχεια αφού έχασε 2 παρτίδες από αντιπάλους που τερμάτισαν χαμηλότερα. Η έλλειψη πείρας, και το πιάνο του ξενοδοχείου πρέπει να έπαιξαν το ρόλο τους καθώς οι δύο αυτές ήττες του στοίχισαν το μετάλλιο.  Ο Μιχάλης τελικά πήρε την 15η θέση με 5 β. σε 45 συμμετοχές.

Στα Τέμπη στην επιστροφή

3

 

 

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και ευχόμαστε του χρόνου πάλι εκεί και ψηλότερα!!!

Αναρτήθηκε στις ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΟ. Leave a Comment »

Σχολιάστε